TOP termékek

Hírek

2021.04.20 4:08
2020. január 20-án 12 órakor 3000 fő részére megnyitjuk az előnevezést, ami a Nevezés menüpontban érhető el. Ismét 5 távra várjuk a jelentkezéseket, és a helyeket befizetési sorrendben töltjük fel. A nevezés a befizetéssel válik majd érvényessé, addig csak regisztrációnak minősül. Kapkodásra nem lesz ok, hiszen 3000 helyről van szó, jut hely mindenkinek, aki időben megtervezi a tavaszi kerékpáros programját.

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Naptár

2021. November
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Látogató számláló

0
0
4
1
1
1
4

+36-59/400-744 | maxplazashop@gmail.com

PEDELEC TÁMOGATÁSI PROGRAM RÉSZLETEI

FRISS INFORMÁCIÓK AZ EBIKE ÁLLAMI TÁMOGATÁSRA TÖRTÉNŐ PEDLEC VÁSÁRLÁSI TÁMOGATÁSRÓL

"Az első pályázási időszak november 23-tól 27-ig tart, ezt követően havi rendszerességgel nyújthatók be a jelentkezések 2021. október 29-ig, vagy a rendelkezésre álló keret kimerüléséig - ismertette Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára." (Komány.hu)

Összefoglaltuk a tudnivalókat az ebike állami támogatás pályázattal kapcsoltaban, itt olvashatóak a teendők:
https://neuzer.hu/e-bike-palyazat-utmutato.html

Pedelec kerékpárok vásárlását támogatja az állam 2020 őszén. A tavaszi elektromos autó vásárlási pályázat után az ITM támogatásával most azok juthatnak támogatáshoz, akik elektromos rásegítésű kerékpárt vásárolnak. A kerékpárnak meg kell felelnie a pedelec szabványnak, vagyis csak tekerés hatására működhet a motor és az is a pedelec szabályozás része, hogy 25km/h sebességnél az elektromos motor lekapcsol.

szeptember 22-én (az autómentes napon) bejelentették a főbb tudnivalókat.

Ezek szerint pedálszenzoros ebike vásárlásra 90.000 forint állami támogatás jár, míg a nyomatékszenzoros elektromos kerékpárok vásárlására 150.000 forint állami támogatás igényelhető. A támogatás összege legfeljebb a kerékpár árának 50%-át fedezheti. A pályázatban magánszemélyek kaphatnak támogatást, pedálszenzoros kerékpárok vásárlásához maximum 90 ezer forintot, nyomatékszenzoros kerékpárokra 150 ezer forintot, legfeljebb a jármű árának felét, és mivel elsősorban a munkába járást kívánják segíteni, ezért a pályázat benyújtáshoz munkaviszonyt igazoló dokumentum csatolása is szükséges lesz. A támogatás nyomatékszenzoros pedelec esetén maximum 900.000,- forint vételárig igényelhető, míg a pedálszenzoros kerékpárok esetén 400.000,- forintos maximum árig lehet pályázni.

A szaküzletek regisztrációja megkezdődött és a gyártók is hamarosan közzéteszik a pályázati támogatással vásárolható kerékpárok listáját, így az állami támogatással vásárolható Neuzer elektromos kerékpárok listája is nemsokára elérhető lesz.

Ezekre a pedelec kerékpárokra nem szükséges jogosítvány, sem biztosítás, mégis az egyik legjobb közlekedési eszköz ingázásra - egy Neuzer pedelec nyergében például nem kell dugóban ülni, vagy buszra várni, Neuzer elektromos kerékpárral gyorsan lehet közlekedni, és az állami támogatásnak köszönhetően most olcsó elektromos kerékpár vásárlási lehetőség nyílik.

A keresletet az érdeklődők számára leginkább elérhető, olcsóbb márkák felé szeretnék terelni, ezért a támogatott járművek esetén a nyomatékszenzor nem kerülhetnek többe 900 ezer forintnál, és megadott műszaki-környezetvédelmi követelményeknek is meg kell felelniük." - áll a minisztérium tájékoztatójában. 

"A pályázat lebonyolítását az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. végzi majd. A beadás egyszerűsítése és gyorsítása érdekében a dokumentumokat kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani. Az elektronikus ügyintézéssel a pályázatok feldolgozási időszaka csökken, gyorsabb elbírálás és kifizetés várható - mondta az államtitkár." (kormány.hu)

Itt olvasható az elektromos kerékpár pályázati felhívás:
https://elektromobilitas.ifka.hu/kerekpar-2020/medias/4/pedelec_palyazatikiaras_elektromospedelecbeszerz.pdf

És ezen a linken érhető el a pályázati portál:
https://elektromobilitas.ifka.hu/kerekpar-2020/

A nyomatékszenzoros pedelecek, amelyekre a nagyobbik támogatási összeg érvényes, itt tekinthetőek meg:
nyomatékszenzoros ebike lista »

A pedálszenzoros ebike kínálatunk pedig itt érhető el:
pedálszenzoros pedelec »

Hogyan kell ebike támogatást igényelni? 
https://elektromobilitas.ifka.hu/kerekpar-2020/

Töltse ki a szükséges dokumentumokat!

Elektromos kerékpár pályázat részletei itt >

 

Kiderültek a pedelectámogatási program részletei

A Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv keretében, az elektromobilitás és a közlekedészöldítés ösztönzése érdekében 1 milliárd forintos keretösszeggel hirdettek pályázatot elektromos meghajtású kerékpárok beszerzésére.Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő megnyitójában arról beszélt, hogy Magyarország üvegházhatású kibocsátása az 1990-es szinthez képest 32%-kal csökkent, s ezzel az előkelő 9. helyet foglaljuk el az Unióban, az egy főre eső CO2-kibocsátásunk például majdnem 40%-kal alacsonyabb a németekénél. Ehhez járul hozzá ez az új program is.

Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energia- és klímapolitikáért felelős állam titkárától pedig megtudhattuk a pályázat részleteit:

  • az idén rendelkezésre álló keretösszeg 1 milliárd forint, mely EU-s forrásokból áll rendelkezésre
  • legkésőbb október végéig meg fog jelenni a támogatás pályázatának kiírása
  • a pályázatokat elektronikus úton lehet csak beadni, ezzel gyorsítva az elbírálásukat, mert a cél az, hogy az első támogatott kerékpárok már a karácsonyfa alá kerülhessenek
  • a támogatásokat pedálszenzoros vagy nyomatékszenzoros pedelec kerékpárokra lehet csak felvenni (a nem rásegítéses rendszerű, gázkarral rendelkező e-bike-okra például nem)
  • mivel elsősorban munkába járást kívánják segíteni, így a pályázat benyújtásához munkaviszonyt igazoló dokumentumot is kell csatolni
  • a kerékpár értékének 50%-a, a pedálszenzoros bringák esetén legfeljebb 90 ezer, nyomatékszenzoros pedelecek esetén legfeljebb 150 ezer forint igényelhető
  • legfeljebb 900 ezer forintos kerékpár vásárlásához igényelhető támogatás
  • bármilyen, a feltételeknek megfelelő elektromos kerékpártípus vásárolható (nem lesz lista, amiből választhatnak a vásárlók), de valószínűleg hazai kerékpárüzleteken keresztül lehet vásárolni